De PARTS Methode

Onder de stelling “Wij introduceren onze veilige en handige driehoeksverhouding” heeft de PARTS methode zijn intreden gedaan. Wij waren op zoek naar een veilige en handige manier van communiceren naar buiten ten bate van ons geweldige programma PARTS-PIM. Het Product Informatie Managementprogramma, waar al zoveel klanten met veel plezier mee werken.

Wij wilden een multifunctionele omgevingen waarmee we iedere klant van dienst konden zijn zonder de kracht van ons PARTS-PIM programma te verliezen. Daarom zijn we in 2019 begonnen met een geheel nieuw framework voor onze programma’s. Dit nieuw framework heeft de naam gekregen de basCode, hoe kan het ook anders, vernoemd naar de grondlegger van onze software en toepassingen Bas Meuwsen.

Korte lijntjes!

Om de methode verder door te voeren hebben we besloten om aparte gebieden te creëren waarmee we ieder programma in zijn kracht kunnen laten, zonder binnen de scripts te moeten rommelen om zaken geregeld te krijgen. Daarom hebben we drie platforms ontwikkeld, met ieder zijn eigen functionaliteit, maar die wel via korte lijntje op elkaar zijn afgestemd en ingericht zijn. Zo doende gaat de communicatie tussen de platforms naadloos en supersnel.

De methode bestaat uit:

  • PARTS-PIM, het Product Informatie Managementprogramma waarmee je op één centrale plek al je productdata kan beheren, verrijken en bewaren.
  • PARTS-Connect, het ideale platform om al je productdata te koppelen met alle mogelijke kanalen, zoals bijvoorbeeld de populaire ERP-programma’s of online marktplaatsen als bol.com, amazon.com, markplaats.nl, beslist.nl, enz.
  • PARTS-Commerce, het perfecte plug-in programma voor een soepele integratie van de PARTS-PIM productdata in ieder gewenste e-commerce (webshop/klantenportaal) omgeving.
  • PARTS-Media Server, de neutrale plek (op een geheel afgeschermde server) waar alle media-data wordt verzameld en geplaatst welke in de bovenstaande programma’s worden gebruikt en gedeeld. Op deze manier kunnen deze data als deeplink worden gebruikt zonder dat de oorsprong is te achterhalen.